Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyšetřování záhadné smrti mladé ženy z Letňan končí. Podle policie se sama ubodala

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Praha - Policie znovu ukončila vyšetřování záhadného úmrtí Anety R. Potvrdila, že její smrt byla sebevražda, dívka se měla sama ubodat. Případem se znovu začala zabývat na začátku roku na pokyn vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové.

Jenže ani opětovné otevření případu dřívější verdikt policie nezměnilo. Podle webu Aktuálně.cz případ uzavřela jako sebevraždu. Dívka se měla sama třikrát bodnout do srdce a probodnout si i plíce, celkem utrpěla 13 bodných a řezných ran.

Aneta R. zemřela v září 2014 v bytě v Letňanech, kam přijela rovnou z divokého večírku, kde alkohol tekl proudem a ve velkém se šňupal kokain.

Podle svědků se tehdy třiadvacetiletá Aneta začala během noci chovat divně. A po příjezdu do Letňan si nechtěla jít lehnout a raději zůstala sama sedět v kuchyni. Její kamarádka Kateřina a kamarád Ahmad si šli po "propařené" noci lehnout. Když se Ahmad šel o něco později napít vody, objevil prý Anetu, jak se sama obouruč bodá nožem.

Policie případ uzavřela v březnu 2015 s tím, že za Anetino chování mohla takzvaná toxická psychóza. Jde o stav, který může nastat při dlouhodobém užívání drog a alkoholu. Dotyčný začne mít sluchové halucinace, může být paranoidní a v nejhorším případě ublížit buď sobě nebo ostatním.

Případ ovšem od začátku provázely nejasnosti a podivnosti - policisté například neprovedli rekonstrukci činu, nevyslechli všechny svědky nebo je vylechli s velkým odstupem.

Na případu se vystřídalo hned několik státních zástupců. Kateřina i Ahmad, kteří s Anetou trávili poslední chvíle jejího života, tvrdí, že nůž, kterým se dívka měla ubodat, odnesli do ložnice. Přitom se našel v kuchyni.

Témata:  krimi sebevražda Praha zbraně

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:21

Česká televize odhalila jména všech deseti účastníků letošní StarDance

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy