Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výbor doporučil Sněmovně vydat poslankyni KSČM Nohavovou k trestnímu stíhání

Poslanecká sněmovna
Poslanecká sněmovna
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Mandátový a imunitní výbor doporučil Sněmovně vydat poslankyni KSČM Alenu Nohavovou k trestnímu stíhání kvůli dubnové dopravní nehodě. Poslanci by měli rozhodnout v pátek.

Policie chce poslankyni stíhat pro podezření z nedbalostního ublížení na zdraví. Nohavová označila nehodu za běžnou. Z jejího vyjádření vyplynulo, že nedala přednost v jízdě. "Tudíž jsem považovaná za hlavního viníka, ale to neznamená, že jsem hlavní viník," řekla novinářům.

Dnešní hlasování bylo jednomyslné. "Šlo o dopravní nehodu, která se může stát každému, tudíž tam podle našeho názoru nebyl žádný politický motiv vyšetřování," uvedl místopředseda imunitního výboru Jan Chvojka (ČSSD).

Dopravní nehodu řešila dolní komora i v květnu, kdy vydala kvůli kolizi ke stíhání poslance ČSSD Štěpána Stupčuka. Jeho vozidlo havarovalo v únoru. Když přijela na místo policie, byl poslanec u svého vozu sám. Řekl ale, že neřídil, a odmítl i dechovou zkoušku. Svědci nehody podle televize Nova uvedli, že poslanec byl viditelně opilý. Státní zástupce nakonec poslancovo stíhání podmíněně zastavil. Stupčuk zaplatil pokutu 150 tisíc korun a na dva roky přišel o řidičský průkaz.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky dopravní nehody

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy