Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dívka se sama ubodala, tvrdí policie. A právník spustil...

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Praha - Byla to sebevražda - rozhodla už podruhé policie v případu 23leté blondýnky Anety R., která zemřela před dvěma lety v pražských Letňanech. Dívka se údajně pod vlivem drog sama ubodala. Její máma Anna R. s výsledkem vyšetřování nesouhlasí.

Počátkem roku kauzu vrátila k prověření vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Podle závěrů policie se Aneta sama v září roku 2014 pod vlivem toxické psychózy ubodala. S výsledkem vyšetřování nesouhlasí máma Anety, paní Anna R. Její právní zástupce Tomáš Výborčík proti výsledku podal stížnost.

"Když jsem studoval to staré a nové rozhodnutí, tak si myslím, že to staré, které zrušila vrchní státní zástupkyně, bylo kvalitnější," řekl Výborčík. Právník je toho názoru, že další vyšetřování proběhlo jen na oko: "Chtěli paní vrchní státní zástupkyni zalepit pusu," myslí si Výborčík, podle kterého případ znovu prošetřili tak, "aby to vypadalo, že něco udělali."

"Ten stav je stejný jako předtím, přitom podle nás byly možosti, jak zjistit něco dalšího," dodal Výborčík. Právník například nesouhlasí s tím, jakým způsobem byla provedena rekonstrukce Anetiny smrti. "Aby udělali rekonstrukci v objektu policie, kde v podstatě nějakým způsobem jen poskládali místní nábytek, tak to nemuseli dělat vůbec," řekl.

"Když už chci dělat práci pečlivě, tak ji udělám, abych něco objasnil, ne pouze na oko," dodává Výborčík. "Byla to odfláklá práce," myslí si.

Výborčík předpokládá, že budou muset se stížností znovu až ke vrchní státní zástupkyni. "Věřím, že nás podrží tak, jako nás podržela předtím, protože výsledek je horší, než byl ten předtím," uzavřel.

Témata:  krimi sebevražda Praha zbraně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy