Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud v Liberci zrušil rozsudek v kauze 23 libereckých zastupitelů

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Liberec - Krajský odvolací soud v Liberci dnes zrušil rozsudek okresního soudu v kauze 23 libereckých zastupitelů a případ vrátil k novému projednání.

Soudy se kauzou zabývají už více než pět let. Okresní soud ho bude posuzovat už počtvrté. Nejprve dospěl k názoru, že se žádný trestný čin nestal. Na základě rozhodnutí Nejvyššího soudu se ale musel kauzou znovu začít zabývat. Vynesl zprošťující rozsudek, který ale odvolací soud zrušil.

Loni na podzim okresní soud uznal vinu zastupitelů a všem uložil tříměsíční podmíněné tresty. Zastupitelé se proti tomu úspěšně odvolali. Podle odvolacího soudu je potřeba doplnit dokazování.

V případu se posuzuje obchod z dubna 2007, kdy město prodalo dva pozemky v Doubí o celkové rozloze téměř 3400 metrů čtverečních bez výběrového řízení téměř za 1,5 milionu korun. Manželé Volavkovi za jeden pozemek zaplatili 875 korun za metr čtvereční a za druhý 350 korun za metr.

Pro prodej tehdy hlasovali všichni zastupitelé z ODS, ČSSD a Unie pro sport a zdraví, jeden komunista a dvě zastupitelky Strany zelených.

Témata:  Liberec zastupitelstvo soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy