Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie prošetřuje ředitele školy. Je podezřelý z pohlavního zneužití

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ratíškovice - Ředitel základní a mateřské školy v Ratíškovicích na Hodonínsku je podezřelý z pohlavního zneužití nezletilého, píše dnešní Deník. Policie trestní oznámení prověřuje.

Vyšetřování ČTK potvrdila starostka obce Anna Hubáčková (za KDU-ČSL), obec je zřizovatelem školy.

Policie nechce podrobnosti zveřejňovat. "Prověřujeme oznámení, které má trestně právní charakter, ale nelze říct, co prověřujeme ani vůči komu," řekl policejní mluvčí Petr Zámečník. Zatím ani neřekl, zda už padlo obvinění.

Policie navštívila i starostku. "Oznámila mi, že bylo podáno trestní oznámení na ředitele pro trestný čin pohlavního zneužití nezletilé osoby a že se to řeší," uvedla Hubáčková.

Ředitel školy je i radním. "Nyní je na nemocenské, takže jsme vedením školy pověřili zástupkyni. Ctíme presumpci neviny, takže dokud není odsouzený, nelze o ničem rozhodovat," dodala starostka.

Témata:  krimi sexuální zneužívání školství

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy