Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Brně se razantně zvýšil zájem o balenou vodu, obchody posilují dodávky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Brno - V Brně se skokově zvýšil zájem o balenou vodu, obchodní řetězce proto posilují její dodávky. Vodou se zásobují nejen jednotlivci, ale také některé instituce, které ji poskytují svým zaměstnancům.

Zájem zákazníků se zvýšil po oznámení, že kohoutková voda je kvůli zaznamenanému výskytu bakterií do odvolání pitná jen po převaření. Ve dvou vzorcích kohoutkové vody se našly koliformní bakterie v nízké koncentraci. Bakterie mohou způsobit průjmová onemocnění. Brněnské vodárny a kanalizace provádějí další testy. Přijatá opatření jsou podle hygieniků spíše preventivní. Nejde prý o havarijní stav ani kontaminaci fekáliemi.

"Již od včerejšího dne (čtvrtka) jsme posílili závozy balených vod na všechny naše brněnské obchody," sdělil ČTK mluvčí řetězce Tesco Václav Koukolíček.

Dnes ráno například chyběla neochucená voda v Tesku ve Velkém Špalíčku. Ve čtvrtek odpoledne byla podle dalšího zákazníka voda vyprodaná v Albertu na Mendlově náměstí.

Rapidní nárůst zájmu o vodu zaznamenala společnost Aqua Diskont, která rozváží po Brně barely. "Je to nárůst zhruba o 100 až 120 procent," sdělil jednatel Jakub Štursa. Zásoby jsou zatím dostatečné.

Témata:  voda Brno obchody

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy