Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž dostal za vraždu matky 10,5 roku. Pořád mě za něco kritizovala, řekl na svou obhajobu

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Brno - Muž (26) dostal za vraždu své matky 10,5 roku vězení. K činu se přiznal a vzdal se práva na odvolání. U Krajského soudu v Brně zaznělo, že vztahy v rodině byly dlouhodobě špatné.

Tragédie se odehrála 5. dubna. Podle obžaloby pachatel napadl matku po slovní rozepři loveckým nožem. Způsobil jí dvanáct bodně řezných ran a jednu řeznou ránu.

Obžalovaný ihned po incidentu přivolal záchrannou službu. Svého činu lituje. "Je mi to líto, ale už se to stalo a nemůžu to změnit," řekl.

Svůj díl viny podle obžalovaného nese i oběť. Matka ho prý v dětství týrala, neustále mu něco vyčítala a kritizovala jej. Podle jeho výpovědi v jej v osudný den slovně napadala a v hádce mu zatarasila cestu. Obžalovaný část života strávil v dětském domově. Navštěvoval speciální školu, což považuje za celoživotní křivdu.

Podle předsedy senátu šlo o momentální afekt obžalovaného. Jako polehčující okolnosti soudce uvedl to, že se obžalovaný k činu přiznal. Dříve také nebyl trestaný.  Proti rozsudku je možné se odvolat k olomouckému vrchnímu soudu, státní zástupce si ponechal lhůtu.

Témata:  vražda soudy zbraně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy