Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie v Lužci má pokračování: Chlapce (†5) napadlo více psů, zjistila policie při vyšetřování

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Hradec Králové - Policie od nedělního odpoledne vyšetřuje tragédii v Lužci nad Cidlinou na Královéhradecku. Petiletého chlapce tam napadlo několik psů, původně se mluvilo pouze o jednom. Hoch na následky zranění zemřel.

Policie případ vyšetřuje pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. "Psi, kteří se měli útoku dopustit, se v současné době nikde na veřejnosti volně nepohybují," řekl mluvčí královéhradecké policie Jan Čížkovský.

Dodal, že s ohledem na rodinu a pokračující vyšetřování policisté nebudou k případu v současné době zveřejňovat více informací. Tragédii nechtěla komentovat ani pracovnice obecního úřadu v Lužci. "Nebudeme se k tomu vůbec vyjadřovat," řekla dnes ČTK.

Podobný případ se naposledy stal v prosinci 2012 v Praze na Žižkově. Pes patřící rodině tam tehdy napadl a pokousal malé dítě, které na místě zemřelo.

Témata:  napadení zvířaty psi děti Policie ČR

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy