Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nezodpovědní rodiče: Kvůli řidičskému průkazu riskovali životy svých dětí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Jihlava - Řidič v Jihlavě se svou spolujezdkyní předvedli za jízdy velmi nebezpečný manévr. Když je zastavovala policejní hlídka, muž si za jízdy přesedl na místo spolujezdce. Měl totiž zákaz řízení. V autě přitom měli partneři i dvě malé dcery. Oběma teď hrozí tresty.

Vše začalo tím, že řidič při jízdě nebyl připoutaný a toho si všimla policejní hlídka. Na jihlavském přivaděči k dálnici D1 chtěla vozidlo zastavit, to ale ještě nějakou dobu pokračovalo v jízdě a když po pár set metrech konečně zastavilo, seděla za volantem spolujezdkyně. Během jízdy se totiž s řidičem vyměnila.

Důvod, proč se žena s partnerem za volantem prohodili, byl jednoduchý. Devětadvacetiletý muž má soudem vyslovený zákaz řízení. Nebezpečným manévrem se chtěl vyhnout kontrole, jenže měl smůlu, protože policisté vše viděli.

Dvojici přitom vůbec nevadilo, že při této riskantní výměně za jízdy ohrozili i životy svých dvou malých dcer, které seděly na zadních sedačkách. Navíc se ani šestadvacetiletá spolujezdkyně po výměně míst nestihla připoutat, a tak jí za přestupek hrozí až dvou a půl tisícová pokuta. Řidič bude mít trest horší - za maření úředního výkonu mu hrozí v krajním případě i vězení.

Témata:  řidiči krimi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy