Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pokus o "virál" nevyšel. Youtuber přišel o sponzory a zajímá se o něj policie

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Praha - Youtuber Jakub Smrek, známý pod přezdívkou Freescoot, který v polovině března umístil na koleje batoh a nechal jej přejet vlakem, si už nese následky svého činu. Kromě toho, že jej prošetřuje policie a Drážní úřad, s youtuberem ukončila spolupráci společnost, která mu batoh k natáčení zapůjčila.

Když se video objevilo na YouTubu populární skupinky TV Twixx, vzal na sebe youtuber Freescoot vinu. "Danny za nic nemůže," bránil Freescoot kamaráda youtubera z TV Twixx, který video natáčel. "Batoh jsem tam dal já a původní záměr byl natočit video na můj channel," vysvětloval na své facebookové stránce.

Ačkoliv TV Twixx video okamžitě odstranili, celý "Crash test batohu" s provokativním názvem "Vykolejil jsem vlak?" byl na Freescootově youtubovém kanálu dostupný ještě v pátek. Youtuber v něm vystavuje značkový batoh extremním situacím, aby vyzkoušel, co všechno vydrží.

Kromě toho, že nechá batoh přejet vlakem, tak jej za sebou tahá na longboardu a nechá se o něj přetahovat dva kamarády v posilovně. Nakonec batoh na ulici zapálí.

Test odolnosti batohu Test odolnosti batohu

V úvodu svým divákům Freescoot prozradil, že batoh značky Eastpak, jehož cena se pohybuje okolo 1 800 korun, mu poskytl skateshop Boardstar.cz. Freescoot měl prý za úkol otestovat, co všechno batoh vydrží. Ohrožování cestujících ve vlaku ale v zadání rozhodně nebylo.

"Zadání společnosti Extreme Distribution s.r.o., provozovatele e-shopu Boardstar.cz, bylo jasně dané: batoh byl YouTuberovi zapůjčen za účelem testování zboží vůči běžnému opotřebení (prodření vlivem tažení naplněného batohu po ulici). Volba dalších způsobů testování – trhání uch batohu v posilovně, přejíždění vlakem a jeho zapálení, byla v přímém rozporu se zadáním," informoval Martin Drbohlav ze společnosti Extreme Distribution.

"S faktem, že batoh bude přejíždět vlak, nebyla společnost Extreme Distribution s.r.o. vůbec obeznámena a od tohoto činu se plně distancuje. Vzhledem k vzniklé situaci společnost ukončila s YouTuberem Jakubem Smrekem k 1. 4. 2016 veškerou spolupráci," dodal majitel společnosti Martin Drbohlav.

Ještě v průběhu pátku Freescoot video ze svého kanálu na YouTube odstranil. Teď navíc musí čekat, jak jeho počínání vyhodnotí policie a Drážní úřad.

Témata:  YouTube železnice vlaky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy