Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pozor na drahá pojištění. V zahraničí vám mohou být k ničemu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: CzechTourism.com

Brno – Televize Prima zaznamenala absurdní případ a důkaz toho, že vám ani drahé cestovní pojištění nemusí pomoci. Na televizi se obrátila nešťastná dívka z Brna, která je nyní na Novém Zélandu, kde pracuje. Před nějakou dobou se u ní ale objevily zdravotní potíže, které vyžadují operaci. Pojišťovna, u které má zaplacené drahé cestovní pojištění, prý ale léčbu na místě nechce uhradit a požaduje, aby se dívka na zákrok vrátila zpět do České republiky. A to i přes to, že lékaři na Novém Zélandu dlouhé cestování vzhledem ke zdravotním rizikům nedoporučují.

Když o svém příběhu mluví, lidé v okolí prý jen nevěřícně kroutí hlavou. Třiadvacetiletá slečna Bára už nějakou dobu pracuje v jedné z kaváren na Novém Zélandu. Život se jí ale před třemi měsíci zásadně změnil. „Probudila jsem se ve dvě v noci ráno s ukrutnou bolestí, chytaly mě křeče ve spodní části břicha, které vystřelovaly nahoru do zad, jakoby do ledvin nahoru. Zhroutila jsem se na zemi, ležela jsem v křeči, bolestech," řekla televizi Prima Barbora Ledererová, nemocná dívka.

Báře tak prý přivolaní záchranáři museli podat morfium a okamžitě ji transportovali do nejbližší nemocnice. Tam novozélandští lékaři zjistili, že má krev v moči a problémy s ledvinami. Jelikož se stav dívky nějakou dobu nelepšil, byla kvůli ledvinovému kameni nařízena operace. A tady prý nastal s pojišťovnou zásadní problém. „Po zjištění ceny, která byla vyčíslena na 8800 dolarů mi pojišťovna řekla, že operaci hradit nebudou. Z jejich strany je nabídka repatriace, to znamená vrácení se do České republiky," řekla televizi Prima Barbora Ledererová, nemocná dívka.

Podle českých posudkových lékařů pojišťovny prý není dívčin stav vážný a během letu jí nehrozí žádné nebezpečí. To si prý ale nemyslí lékaři na Novém Zélandu, ani letecká společnost. Pokud by prý totiž dívka během dlouhého letu dostala záchvat bolesti, nemůže jí být poskytnutá adekvátní péče.

„Jediný oficiální dokument o Báry stavu máme prostě tady z Nového Zélandu, že let není doporučen a prostě na tom se zakládá celá věc. Let není doporučen a operace nemůže být zaplacena, takže jsme vlastně v bodě, kdy nevíme co," řekl televizi Prima Ondřej Kašík, přítel nemocné Barbory Ledererové.

A to prý i přes to, že si slečna Bára, která teď trpí velkými bolestmi má prý zaplacené jedno z nejdražších cestovních pojištění za necelých 20 tisíc korun na rok.

„Mně přijde, že to snad ani není možný," řekla televizi Prima Barbora Ledererová, nemocná dívka.

„Podrobné informace vycházející z lékařských zpráv a medicínských konzilií vám velmi rádi sdělíme, abychom ale nepostupovali protizákonně, musí nás k tomu smluvní strana zplnomocnit," řekl televizi Prima Václav Bálek, mluvčí pojišťovny.

Slečna Bára tak teď z Nového Zélandu zašle pojišťovně povolení, aby společnost mohla promluvit o jejím zdravotním stavu a o důvodech, které české posudkové lékaře vedou k takovému kroku. Případ budeme i nadále sledovat.

Témata:  cestování Nový Zéland zajímavosti

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 17:27

Zeman se omluvil Šarapatkovi za dehonestující výrok

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy