Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výjezd z Blanky by se mohl v blízké době uzavřít

Tunel Blanka, kontroverzní zakázka Metrostavu v Praze
Tunel Blanka, kontroverzní zakázka Metrostavu v Praze
Foto: tunelblanka.cz

Praha - Výjezd z tunelu Blanka na Prašný most by se mohl uzavírat, zkušebně a nejspíš jen v ranní a odpolední dopravní špičce po dobu opravy nedaleké Korunovační ulice. Pražský magistrát to chce posoudit během několika dní.

ČTK to dnes řekl náměstek pražské primátorky pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD). Není podle něj pravda, že dohoda je definitivní, jak ji prezentuje radnice Prahy 6. Do konce týdne by měl mít k dispozici podklady, podle nichž návrh posoudí.

Dopravní situace kolem nedalekého Vítězného náměstí je komplikovaná od loňského otevření tunelu Blanka, ještě ji zhoršila nynější oprava Korunovační ulice, která má skončit v prosinci. Proto Praha 6 žádala uzavření výjezdu. "Výrazně se uleví přetížené Svatovítské ulici ve směru na Vítězné náměstí," uvedl v tiskové zprávě starosta Ondřej Kolář (TOP 09).

Dolínek byl původně proti požadavku městské části, dnes potvrdil, že možnost uzavření zvažuje. "Obecně jsem proti uzavření výjezdu. Dlouhodobé uzavření výjezdu by přivedlo více aut do ulic na povrchu," uvedl. Výjezd by se podle něj měl uzavírat dočasně v době, kdy bude Svatovítská ulice ve směru na Vítězné náměstí ucpaná. Do konce týdne by měl mít potřebné podklady, zkušební změna značení by mohla být připravena za osm až deset dní. Fyzicky tunel uzavírán nebude, vjezd do něj zakážou proměnné značky.

Podle starosty Koláře magistrát přislíbil i další opatření. V Roztocké ulici přivádějící dopravu bude prodloužen interval semaforů, výhledově by měl být instalován semafor, který bude interval upravovat podle aktuální situace. Na Vypichu by měly být vybudovány odstavné parkovací plochy, studie proveditelnosti tam má prověřit možnost vybudování mimoúrovňové křižovatky. Praha 6 žádá také urychlené zprovoznění podzemních garáží na Prašném mostě a zákaz vjezdu kamionů do Patočkovy ulice.

Témata:  Tunel Blanka Praha

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy