Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Myslela jsem, že to bylo nealko pivo, bránila se opilá řidička

Alkohol
Alkohol
Foto: Pixmac

Chrudim - Lidé v Chrudimi si všimli opilé ženy za volantem, která měla v autě pětiletou dceru. Když zastavila, aby se občerstvila, tak raději zavolali policejní hlídku.

Při kontrole řidička nadýchala téměř čtyři promile alkoholu, přesto policistům tvrdila, že vypila jen několik nealkoholických piv. Ženě hrozí vězení.

Žena překvapeně odevzdává řidičský průkaz a pochybuje o tom, jestli to náhodou není od hlídky příliš vysoký trest. Vždyť, podle ní, chybu spíš udělal výrobce nealkoholického piva.

"Jsem si koupila čtyři piva. Myslela jsem si, že jsou nealkoholický, sedla jsem a jela," překvapila řidička hlídku. Prý vůbec na sobě opilost necítila, takže ochotně dýchla do přístroje.

A ten ukázal 3,89 promile. Aby dosáhla takové hladiny, nealkoholického piva by musela vypít rybník. Skoro čtyři promile přitom znamená vypít za jedinou hodinu osm dvanáctistupňových piv.

Řidička na opileckou cestu vyrazila se svou pětiletou dcerou a na rušné silnici urazila jedenáct kilometrů. U jednoho obchodního domu se šla občerstvit a na svou dcerku dokonce spadla. Museli ji ošetřit záchranáři. Když viděli, v jakém stavu chce pokračovat v cestě dál, raději zavolali policii.

Témata:  alkohol pivo

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy