Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další střet v pražském zastupitelstvu: TOP 09 chce rezignaci náměstkyně

Adriana Krnáčová /ANO/, primátorka hl. města Prahy
Adriana Krnáčová /ANO/, primátorka hl. města Prahy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Pražská TOP 09 vyzvala náměstkyni primátorky Petru Kolínskou (SZ/Trojkoalice) k rezignaci. Důvodem je úterní odvolání ředitele Institutu plánování a rozvoje (IPR) Petra Hlaváčka. ČTK to sdělila krajská manažerka TOP 09 Eva Marečková.

TOP 09 bude chtít mimořádné jednání zastupitelstva, kde bude chtít řešit IPR a odvolání Kolínské. Ta Hlaváčkovo odvolání zdůvodnila zpožděním přípravy Metropolitního plánu a neochotou Hlaváčka odvolat šéfa kanceláře Metropolitního plánu na IPR.

Podle TOP 09 hrozí nyní Praze chaotický rozvoj územního plánu. Na výzvě, aby Kolínská odstoupila, se shodl krajský výbor. "Odvolání ředitele Hlaváčka nahrává k vytvoření bezprecedentně prokorupčního prostředí a chaotickému rozvoji Prahy. Ani po několika odkladech nebude mít Praha územní plán. Proto vyzýváme Petru Kolínskou k rezignaci," uvedl předseda zastupitelů TOP 09 Václav Novotný.

Usnesení schválili členové TOP 09 jednomyslně. Novotný byl následně pověřen, aby se pokusil svolat mimořádné zastupitelstvo, které by se budoucností IPR, personálními změnami a novým územním plánem zabývalo. Pro svolání mimořádného jednání je třeba souhlas třetiny zastupitelů. TOP 09 tak potřebuje podporu dalších deseti zastupitelů.

 

Témata:  Praha Adriana Krnáčová TOP 09

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy