Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trenér Růžička dostal za zpronevěru trest 400 tisíc

Vladimír Růžička s hokejovým týmem ČR 2010, autor: Jarba
Vladimír Růžička s hokejovým týmem ČR 2010, autor: Jarba
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Praha - Hokejový trenér Vladimír Růžička dostal peněžitý trest 400.000 korun za zpronevěru půl milionu určeného pro klub Slavia Praha. Nepravomocně tak dnes rozhodl soud v Praze.

Státní zástupkyně pro Růžičku navrhovala podmíněný trest 1,5 roku s tříletou zkušební dobou a peněžitý trest 500.000 korun. Hokejovou Slavii s nárokem na náhradu škody odkázal soudce Obvodního soudu pro Prahu 10 do občanskoprávního řízení.

Růžička dle obžaloby převzal na jaře 2012 a poté v květnu 2013 na zimním stadionu v Edenu sponzorský dar od podnikatele Miroslava Palaščáka, a to pokaždé 250.000 Kč.

Peníze prý úmyslně nepředal klubu, ponechal si je ve své moci a nakládal s nimi jako s vlastními. Na Palaščákovu výslovnou žádost je vrátil až v listopadu 2014, kdy už v klubu nepůsobil, a to ze soukromého účtu své manželky.

Současný trenér extraligového Chomutova připouští, že peníze přijal. Do účetnictví klubu se částka údajně nedostala proto, že Palaščák k ní měl ještě dodat potřebné dokumenty, což neučinil.

Témata:  Vladimír Růžička zpronevěra

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy