Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řidič skútru, který zabil na Orlíku dívku, poslal její matce omluvu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Slzy a neuvěřitelný smutek – tak vypadají uplynulé měsíce Šárky J., matky Simony, která zemřela začátkem července po nehodě pramice a motorového skútru na Orlíku. Nešťastná žena několikrát přiznala, že bez dcery nemá důvod žít. Nyní se alespoň dočkala omluvy mladíka, který je stíhán pro usmrcení z nedbalosti.

Mladý muž, který v osudný den řídil skútr na Orlíku, se v úvodu zprávy představil a pak pokračoval bolestnou omluvou: "Hluboce s vámi soucítím a ponesu si to do konce života. Každé narozeniny budou nejsmutnější den mého života. Celou pravdu jsem již 2x vypověděl. Moc jsem vás chtěl kontaktovat, ale hrozně jsem se bál z důvodu mediálního tlaku. Moc na vás myslím," napsal mámě Simonky, která si nechala vytetovat památku na svou jedinou dceru.

"Moc s vámi soucítím a myslim na vás a Simonku každý den," dodal mladý muž s tím, že by jí rád vše pověděl, ale nemúže. Paní Šárka zoufale hledá další svědky nehody, kteří jí pomohou objasnit, co se v osudný den přesně stalo. "Stále hledám odpovědi na některé nesrovnalosti," tvrdí.

K tragédii došlo na Orlické přehradě 10. června. Osmnáctiletá Simona jela se svým jednatřicetiletým přítelem na pramici, když se na ně vyřítil skútr, do lodi narazil a oba dva zranil. Dívka byla okamžitě letecky transportována do nemocnice, ale lékaři jí už nedokázali pomoci.

Policisté viní mladíka ze zabití z nedbalosti. Jak potvrdila TN.cz policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová, řidiči skútru hrozí, že za mřížemi stráví jeden a šest let.

Témata:  přehrada Orlík úmrtí lidé

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy