Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rodina vyrazila do lesa a našla něco, co jí vyrazilo dech

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Plzeň - Houby sice příliš nerostou, v lese na vás přesto může čekat velké překvapení. Rodina našla ve středu v Brdech exotického ještěra, asi ho někdo vyhodil.

Houbaři ho ve středu odpoledne našli u místa, kde zaparkovali auto, přibližně 1,5 kilometru od nejbližší vesnice. Zvíře je nyní na záchranné stanici živočichů.

Leguána našel syn fotografa, který se záchrannou stanicí spolupracuje. Se ženou a dětmi se vydal na houby do brdského polesí nedaleko obce Těně u Cheznovic na Rokycansku. "Oblékám se a najednou koukám, že ta ještěrka, která kolem mě prošla, byla nějaká velká. Zvíře šlo od ostružin směrem k nám, nemyslím, že by cíleně hledalo pomoc, ale pravděpodobně bylo zvyklé na lidi," popsal situaci nálezce Bohumil Mášek.

Protože leguán byl v současném počasí už chladnější, a tedy pomalejší, bez problémů ho odchytil a zavřel do kufru u auta.

"Prověříme, zda není čipované, a celou záležitost nahlásíme místně příslušnému úřadu, který zde řeší ztráty a nálezy. V tomto případě se totiž jedná o věc nalezenou či opuštěnou, a o dalším osudu nalezence rozhoduje příslušný úřad," řekl Karel Makoň z plzeňské záchranné stanice živočichů.

Témata:  zvířata zajímavosti lesy

Aktuálně se děje

18. května 2024 12:44

Ukrajinci opouštějí domovy v Charkovské oblasti. Důvodem je postup Rusů

Domovy v Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny už kvůli probíhající ruské ofenzivě muselo opustit téměř 10 tisíc lidí, uvedl tamní gubernátor Oleh Synehubov. Rusové zahájili boje v nové oblasti před několika dny. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.