Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Opavsku při nehodě uhořel neznámý muž, v Beskydech zemřel cyklista

Záchranná služba hl. města Prahy
Záchranná služba hl. města Prahy
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Ostrava - Zatím neznámý muž zemřel v noci na dnešek při nehodě automobilu u Šilheřovic na Opavsku. Vůz i s řidičem po nárazu do stromu začal hořet. Další neštěstí se stalo v pátek večer v Beskydech.

Nehoda na Opavsku se stala krátce po půlnoci na rovném úseku silnice mezi Šilheřovicemi a Antošovicemi. "Vůz ze zatím neznámé příčiny vyjel ze silnice. Narazil do stromu. Náraz jej odmrštil do pole. Pravděpodobně vinou zkratu auto začalo hořet," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Zlatuše Viačková.

Totožnost řidiče kriminalisté zjišťují. Vyšetřují i další okolnosti nehody. Především to, zda muž zemřel na následky nárazu, nebo uhořel.

V Beskydech zemřel v pátek večer muž po pádu z kola. Utrpěl poranění hlavy a páteře, kterému na místě podlehl. Policie nařídila pitvu, která má také určit, zda cyklista nebyl pod vlivem alkoholu. "Cyklista havaroval při jízdě z kopce pod Lysou horou, po pádu byl v bezvědomí a nedýchal. Zasahující lékař zjistil vážná poranění hlavy a páteře. Přes veškerou snahu se nepodařilo obnovit činnost mužova srdce a lékař musel nakonec konstatovat smrt," uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Na místě zasahovali i horští záchranáři. "Nám událost nahlásil dispečink linky 155," uvedl k zásahu Radim Pavlica, náčelník Horské služby Beskydy. Horští záchranáři po příjezdu zjistili, že lidé, kteří nehodu nahlásili, zatím provádějí nepřímou masáž srdce. Podle náčelníka není možné nyní spekulovat o tom, jak k pádu došlo.

Ve čtvrtek zemřel cyklista ve Frýdlantu nad Ostravicí. "Jel rychle, při odbočování upadl a sklouzl do protisměru, kde se srazil s protijedoucím vozem," uvedla Viačková.

Témata:  dopravní nehody cyklisté Zdravotnická záchranná služba

Aktuálně se děje

17. května 2024 9:52

Rusko údajně zneškodnilo přes sto ukrajinských dronů

Více než 100 bezpilotních letadel zneškodnily ruské systémy protivzdušné obrany v noci na pátek nad oblastmi na východě a jihovýchodě Ruska, nad Černým mořem i anektovaným poloostrovem Krym. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.