Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Aktivisté hnutí Greenpeace zůstali na věži elektrárny Chvaletice, vyvěsí druhou část transparentu

Aktivisté Greenpeace obsadili věž elektrárny Chvaletice
Aktivisté Greenpeace obsadili věž elektrárny Chvaletice
Foto: Greenpeace - Will Rose

Pardubice - Protest ekologických aktivistů z hnutí Greenpeace v hnědouhelné elektrárně Chvaletice pokračuje, na věži zůstává 11 lidí. V pondělí vyvěsili první část transparentu s nápisem Již brzy, dnes dodají druhou.

"Lidé mají do dnešní 13:00 možnost vybírat, která zpráva se k elektrárně hodí víc. Zda má spíše upozorňovat na zdravotní dopady elektrárny či na fakt, že elektrárna se měla místo prodlužování provozu uzavřít," uvedl mluvčí Greenpeace Lukáš Hrábek.

Dva ze čtyř kotlů elektrárny z roku 1979 podstupují modernizaci zhruba za 2,5 miliardy korun, po níž by mohly být v provozu do roku 2030. Greenpeace tvrdí, že podle původních slibů měla být elektrárna odstavena nejpozději v roce 2020.

Provoz elektrárny protest Greenpeace neohrožuje. Dva bloky jsou odstaveny kvůli modernizaci, zbývající dva kvůli nedávnému požáru dopravníku uhlí.

Témata:  elektrárna Chvaletice Greenpeace

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy