Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČOI bojuje proti diskriminaci zákazníků. Rozdala pokuty za statisíce

ČOI
ČOI
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Diskriminace je jedna ze společensky nepřijatelných forem jednání. Česká obchodní inspekce (ČOI) toto protiprávní zacházení monitoruje v oblasti prodeje produktů a poskytování služeb.

Ve 2. čtvrtletí 2016 se uskutečnilo na území celé České republiky 257 kontrol, kdy z toho podezření na diskriminaci spotřebitele bylo zjištěno v 5 případech, což je téměř 2 procenta. Převážně se jednalo o restaurační zařízení, informuje coi.cz.

Ve sledovaném období nabylo právní moci za diskriminaci 6 pokut v celkové hodnotě 107 000 korun. Mimo jiné se také inspektoři ČOI zaměřili na dodržování dalších ustanovení zákona o ochraně spotřebitele (č. 634/1992 Sb.).

Porušení právních předpisů bylo shledáno ve 129 případech, což je 50 % všech kontrolovaných subjektů. Nejčastěji se jednalo o porušení zásad poctivosti prodeje výrobků a služeb a neinformování o cenách prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb.

Témata:  ČOI (Česká obchodní inspekce) obchody diskriminace

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy