Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vzpomínka na Havla stála Ovčáčka vlnu nenávisti. Neber si ho do svý komunistický huby, zaznělo z lidu

Jiří Ovčáček, český novinář a tiskový mluvčí. Od prosince 2013 je mluvčím Miloše Zemana a následně i ředitelem Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky
Jiří Ovčáček, český novinář a tiskový mluvčí. Od prosince 2013 je mluvčím Miloše Zemana a následně i ředitelem Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Hradní mluvčí Jiří Ovčáček dnes na svém twitterovém profilu zavzpomínal na někdejšího prezidenta Václava Havla. Jenže u ostatních uživatelů se nesetkal s velkým pochopením.

„Náš stát by už nikdy neměl být přívažkem či chudým příbuzným kohokoli jiného - z projevu prezidenta ČSSR Václava Havla, Hrad, 1.1.1990," citoval slova bývalého prezidenta Ovčáček.

Náš stát by už nikdy neměl být přívažkem či chudým příbuzným kohokoli jiného - z projevu prezidenta ČSSR Václava Havla, Hrad, 1.1.1990.

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 5. října 2016

 

„Proto Čína a Rusko?" zareagoval na příspěvek uživatel Jan Povysil. Další uživatel připomněl, že si Česko vede poměrně dobře. „Jsme 29. zemí v HDP na obyvatele, pár let už díky západu přívažkem nejsme. To rezident nás cpe do sféry vlivu chudého Ruska," napsal Michal Šneberger.

„Nechápu, co tím chcete říct. Vy jako posluhovač hradního pána, který nás táhne do područí Ruska a Číny. Děkujeme odejděte!" přisadil si uživatel Jakub Líbal.

„Vy, konkrétně vy, si už nikdy neberte Václava Havla do té své nevymáchané huby," vzkázal Ovčáčkovi uživatel Poslední skaut. Obsahově stejný, i když značně vulgárnější stav mu poslal i další přispěvatel Twitteru. „Hele, prase, neber si Václava Havla do ty svý komunistický tlamy. Pi*o," napsal Guinness Tomas.

„Pražská kavárna si na svém kanálu Twitter připomíná VH s noblesou sobě vlastní," poznamenal k těmto slovům Jiří Ovčáček.

Témata:  Jiří Ovčáček Václav Havel X (dříve Twitter)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy