Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neštěstí v Havířově: Výbuch plynu v domě usmrtil muže (†60), jeho matka je vážně zraněná

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Havířov - V domě se čtyřmi byty v Havířově dnes ráno patrně explodoval plyn. Při tragické události zemřel muž a jeho matka (92) utrpěla těžká zranění.

V době výbuchu byli doma jen obyvatelé jednoho z bytů. "V tuto chvíli přesně nemůžeme uvést, co v bytě explodovalo, ani co bylo příčinou výbuch. To musejí určit znalci," řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Podle informací ČTK explodoval s největší pravděpodobností plyn.

Výbuch se ozval okolo 08:30 v domě v Jarošově ulici v městské části Šumbark. "Jde o cihlový dům starší zástavby," řekla Viačková. Plyn vybuchl v bytě, kde pak policisté našli mrtvého muže a těžce zraněnou ženu.

"Žena utrpěla popáleniny druhého stupně na 24 procentech těla. S ohledem na rozsah zranění a věk, musíme konstatovat, že jde o těžká zranění," uvedl mluvčí nemocnice Tomáš Oborný.

Statik musí posoudit míru poškození budovy. Místo prohledávají kriminalisté i pes, který je vycvičený na vyhledávání výbušných látek. Dům patří společnosti RPG. Její mluvčí Kateřina Piechowicz ČTK řekla, že firma se prioritně snaží najít pro zbývající rodiny náhradní ubytování.

Témata:  výbuch plynu havířov Zdravotnická záchranná služba

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy