Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud rozhodl o osudu násilníka (14), který brutálně zavraždil dívku a o další vraždu se pokusil

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Teplice - Teplický soud dnes rozhodl o dalším osudu nezletilého násilníka (14), který letos v únoru zavraždil kamarádku. Loni se pokusil zabít i svého kamaráda, hodil ho do výtahové šachty.

Dnešnímu vynesení rozsudku přihlížel otec mrtvé dívky. Výsledek řízení je možné zveřejnit až po nabytí právní moci rozsudku, upozornila soudkyně Zdeňka Horčicová.

Rozsudek není pravomocný. Podle neoficiálních informací trpí chlapec závažnou deviací. Zatím je na základě předběžného opatření v zařízení v Boleticích, kde má zpřísněný režim. Tam může zůstat do patnáctých narozenin nebo ukončení základní školní docházky.

Podle policie dívku chlapec brutálně zavraždil v polovině února. Její tělo našla chlapcova matka. Za vraždu ale nijak potrestán nebude, protože mu v té době ještě nebylo 15 let. Nebyl to první případ, kdy se dopustil násilí. O rok dříve podle policie hodil do výtahové šachty svého kamaráda. Ten pád z dvanáctimetrové výšky přežil s poraněními.

Témata:  krimi vražda Výchovný ústav Boletice

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy