Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek je zklamán, z vedení TOP 09 ale neodejde

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek není spokojen s výsledky krajských a senátních voleb. Přál si lepší výsledky, přesto z funkce neodejde.

Jeho straně, která neuspěla v krajích a do druhého kola jí pravděpodobně postoupí tři kandidáti na senátora, se nepodařilo přimět voliče, aby přišli hlasovat. Funkce předsedy se ale vzdát nehodlá, řekl v České televizi.

"Já samozřejmě jsem si přál mnohem lepší výsledky pro naši stranu. Je zřejmé, že se nám nepodařilo přesvědčit naše voliče a sympatizanty, aby k těm volbám opravdu přišli," řekl Kalousek. Důvody, proč lidé nepřišli, nezná. Strana podle něj má podstatně vyšší volební potenciál, než se ukázalo ve volbách.

"Je pro nás obrovská výzva do dalších voleb, abychom se pokusili (voliče) přesvědčit, že diskuse na facebooku, na twitteru, na sítích je samozřejmě strašně důležitá a patří k občanské společnosti, ale se musí přijít do volební místnosti a ten volební akt učinit. Jinak vítězí ti druzí," řekl Kalousek.

Témata:  Miroslav Kalousek TOP 09 volby

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 9:38

Zvyšujete jaderné napětí, obvinila Čína alianci AUKUS

Čínský ministr zahraničí Wang Yi obvinil země zapojené do bezpečnostního paktu AUKUS z vyvolávání rozporů a zvyšování rizika šíření jaderných zbraní v oblasti jižního Tichomoří. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy