Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výsledky voleb nebudou mít vliv na fungování vlády, míní Babiš

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí v pořadu Máte slovo
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí v pořadu Máte slovo
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Předseda hnutí ANO Andrej Babiš si nemyslí, že výsledky krajských a senátních voleb budou mít vliv na fungování kabinetu.

Novinářům to řekl dnes po sečtení bezmála sta procent hlasů. V rámci koalice máme někdy různé názory, ale vláda má výsledky, řekl. ANO zvítězilo v devíti krajích a má i zdaleka nejvyšší počet postupujících do druhého kola senátních voleb.

Babiš na tiskové konferenci v pražském volebním štábu hnutí řekl, že volby pro ANO dopadly velice dobře. Voliči podle něj neuvěřili pomluvám a lžím, které proti jeho hnutí některé strany používaly. "Není lehké dělat kampaň, když sedíme ve vládě a jsme předmětem různých pomluv," uvedl.

Lidé podle něj mohou z fungování vlády vidět, že řízení veřejných financí jako firmy funguje. Koalici se podle něj podařilo sestavit jeden z nejlepších rozpočtů.

Témata:  Andrej Babiš vláda volby

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy