Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Piráti podle Bartoše čekali větší úspěch

Ivan Bartoš
Ivan Bartoš
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Praha - Pirátská strana očekávala ve volbách větší úspěch, řekl ČTK předseda Ivan Bartoš. Uspěla ve třech krajích, kde působí aktivně.

Hranice si ale Piráti stanovili ve čtyřech. Strana také očekávala větší volební účast. Očekávaný úspěch se podle Bartoše dostavil v Karlovarském kraji, kde pravděpodobně bude mít tři zastupitele. Je to naše bašta, dlouhodobě tam dosahujeme dobrých výsledků, uvedl Bartoš.

V Karlovarském kraji celkově zvítězilo ve volbách hnutí ANO se ziskem 13 mandátů před ČSSD s osmi. KSČM má šest zastupitelů, STAN pět a ODS čtyři z celkových 45.

Piráti získali zastupitele i v Královéhradeckém a Jihomoravském kraji, v obou krajích se podle Bartoše zřejmě osvědčila i spolupráce se Stranou zelených.

Témata:  Ivan Bartoš Česká pirátská strana volby

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy