Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Úspěšní kandidáti v Praze prozradili své tajemství

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - Úspěšní kandidáti v prvním kole senátních voleb v Praze 6, 10 a 11 považují svá vítězství za výsledek dosavadní práce.

V druhém kole má v Praze po dvou kandidátech TOP+STAN, po jednom pak ANO, ČSSD+SZ a rovněž po jednom dvě sdružení z Prahy 10 a 11. Nejvyšší podporu v prvním kole získal ředitel Gymnázia Jana Keplera Jiří Růžička (TOP+STAN), a to více než 42 procent hlasů. Druhé kolo voleb se koná 14. a 15. října.

"Samozřejmě jsem spokojený. Pochopitelně, kdybych přesáhl 50 procent a zvítězil v prvním kole, byl bych nadšen. Jsme ale v poločase a doufám, že se nám podaří zvítězit i v druhém kole," řekl Růžička. Toho již dnes podpořil neúspěšný kandidát za František "Čuňas" Stárek. "Toho si vážím," řekl Růžička. Bude pokračovat v kampani a pokusí se přesvědčit i voliče neúspěšných kandidátů, aby mu dali v druhém kole hlas.

Do druhého kola postoupil v Praze 6 také kandidát SZ a ČSSD, filozof Václav Bělohradský. "Na to, jak je Praha 6 výrazně pravicový obvod, je to úspěch. Za výsledek vděčím mimo jiné svému týmu dobrovolníků, což mě překvapilo, že v dnešní době v politice ještě toto dobrovolnictví existuje," řekl Bělohradský.

V Praze 10 zvítězila Renata Chmelová z koalice Chmelová do Senátu (Vlasta - koalice občanů Prahy 10, KDU-ČSL, LES s podporou Pirátů). "Výsledky jsou povzbudivé, a potvrzují, že mnohaletá společná práce pro občany Prahy 10 nese ovoce. Jsem mimořádně hrdá, že jsme celou dobu vedli pozitivní kampaň - navzdory masivní antikampani, povětšinou samozřejmě anonymní," uvedla Chmelová. "Do druhého kola jdu s odhodláním a pokorou a říkám to samé, co doposud: v Senátu chci být zastánkyní zájmů lidí na Praze 10," dodala.

Témata:  Praha volby Volby 2016

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy