Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš získal cenu za nejlepšího ministra financí evropských zemí

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Washington/Praha - Ministr financí Andrej Babiš získal cenu mezinárodního časopisu Emerging Markets za nejlepšího ministra financí rozvíjejících se evropských zemí za rok 2016.

Vyhlášení ceny se uskutečnilo v noci na dnešek ve Washingtonu u příležitosti zasedání Mezinárodního měnového fondu a Světové banky.

Babiš zvítězil jako nejlepší ministr financí pro oblast rozvíjejících se zemí střední a východní Evropy, která zahrnuje třicítku států, včetně Turecka a států bývalého Sovětského svazu. O ceně hlasují představitelé finančních institucí, bankéři a analytici. Stejnou cenu získal v letech 2008 a 2011 tehdejší ministr financí Miroslav Kalousek.

Podle sdělení českého ministerstva financí byl Babiš vybrán díky vyvážené a zodpovědné fiskální politice, která pomáhá udržovat a podporovat hospodářský růst a zároveň výrazně přispívá ke snižování zadluženosti země. Ministr Babiš se udílení ceny ve Washingtonu kvůli volbám nezúčastnil, cenu za něj převzala ředitelka jeho kanceláře Milena Hrdinková.

"Vnímám to především jako ocenění práce celého ministerstva, která v posledních letech vykazuje velmi dobré výsledky," komentoval cenu podle ministerstva financí Babiš.

Témata:  Andrej Babiš Ministerstvo financí České republiky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy