Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Změna ve vedení ČSSD? Do předsednictva se možná pohrne ZImola

Jiří Zimola
Jiří Zimola
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Hejtman Jiří Zimola má důvod k oslavám. Jako jeden ze dvou sociálnědemokratických hejtmanů odrazil útok hnutí ANO a udržel jižní Čechy udržel pod barvami ČSSD. Kam ale až sahají jeho ambice?

Zimola úrpzradil tajemství svého úspěchu magazínu E15. Tvrdí, že v kampani vyzvedl téma zdanění církevních restitucí. "My Jihočeši jsme si zachovali autonomní vztah k centru, snažili jsme se prezentovat i dlouhodobé cíle sociální demokracie. A podle nás je restituční zákon špatný," řekl Zimola.

Za největší chybu strany, která vedla k prohře s hnutím ANO, považuje špatnou prezentaci výsledků práce vlády. "Jsme tak trochu nečitelní pro větší část veřejnosti, mě to mrzí, protože výsledky naší práce skutečně jsou reálné, ale my je neumíme prodat," uvedl.

Zvažuje, že by se příští rok ucházel o místo ve vedení strany. Prý mu ale zatím stačí poradní hlas. Ostatně řada lidí si jej dokáže představit na pozici místopředsedy ČSSD.

"Chci spíše dobře odvézt práci, kterou mě voliči pověřili, a všechny ostatní ambice, které jsou mi přičítány, tak jsou ambice někoho jiného, nikoliv mé," tvrdí Zimola.

Témata:  Jiří Zimola Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy