Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Má Čunek ambice na šéfa lidovců? Úspěšný senátor prozradil víc

Jiří Čunek /KDU-ČSL/
Jiří Čunek /KDU-ČSL/
Foto: KDU-ČSL

Praha - Vsetínský starosta a senátor Jiří Čunek přinesl straně jako jediný lidovecký politik výhru v krajských volbách, a to konkrétně ve Zlíně. Mohl by mu jeho úspěch zajistit předsednické křeslo v KDU-ČSL?

Čunek podle MF dnes o tom, jestli se bude ucházet o post šéfa strany nebo o místopředsedniskou funkci, zatím hovořit nechce. Podotkl, že v současnosti je v celostátním výboru strany.

"Co bude dál, na to je čas," přiznal s tím, že se budu rozhodovat podle toho, zda budu chtít v tu dobu tu funkci dělat. Dodal, že kandidovat může každý člen, je proto  na každém, zda na to má ambici a chuť.

Čunek podle svých slov nad možným předsednictvím nepřemýšlí. "Teď jsem vyhrál volby a mám sestavit novou vládní koalici na krajské úrovni," sdělil, čemu se nyní věnuje.

Podle svých slov tak nyní nepřemýšlí o ničem jiném. Až ale nastane čas, zcela jistě to prý udělá. 

Prozradil také tajemství svého úspěchu: "Netahám s sebou žádné skandály kromě těch, které vyrobí Praha." Skandály za sebou prý nemá ani v reálném životě a město řídí racionálně. "Jsem člověk, který chce, aby všechny věci měly pořádek a systém," dodal.

Témata:  Jiří Čunek 1 KDU-ČSL

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy