Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČSSD ve Zlínském kraji čeká, jak rozhodne Čunek

Jiří Čunek /KDU-ČSL/
Jiří Čunek /KDU-ČSL/
Foto: www.cunek.info

Zlín - Sociální demokracie po osmi letech vlády ve Zlínském kraji, kdy si volila koaliční partnery, letos čeká, koho si do koalice vybere vítěz voleb KDU-ČSL s lídrem Jiřím Čunkem.

Novinkou pro ČSSD, která skončila za hnutím ANO až třetí, také je, že se vyjednávání neúčastní hejtman Stanislav Mišák, stále nejpopulárnější tvář strany ve Zlínském kraji. Mišák získal 3551 hlasů a z devátého místa kandidátky se vyhoupl na první.

Končící hejtman je připraven na to, že se zástupcům ČSSD podaří koalici vyjednat, ale i na práci v zastupitelstvu v opoziční roli. "Když jsem se podíval, jak jsou hlasy, tak si myslím, že celkem sourodá koalice by byla KDU-ČSL, ANO a STAN. Mají 26 hlasů. Co si budeme povídat, čtyřkoalice pak už zvyšuje napětí na počty radních a tak dále," řekl dnes ČTK Mišák.

Počet preferenčních hlasů, které obdržel, hejtmana potěšil. "Současně je to ale závazek. Dostal jsem mandát, abych v zastupitelstvu pracoval, a udělám všechno to, kde budu mít pocit, že jsem prospěšný a užitečný. Říkám žertem: Přece si musím taky trošku na ten důchod zvyknout, aby to člověka nekleplo. Musíte opatrně," odmítl třiašedesátiletý Mišák okamžitý odchod na odpočinek. Pozici lídra nechtěl obhajovat, rozhodl se před volbami sám.

Témata:  Jiří Čunek 1 Zlínský kraj Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 16:59

Asii zasáhlo extrémní počasí. Teploty zabíjí desítky lidí

Thajské úřady varovaly ve čtvrtek před novou vlnou veder, v důsledku kterých v této zemi přišlo od začátku roku o život už nejméně 30 lidí. Podle agentury AP se extrémní vedra očekávají v metropoli Bangkok, ale také na severu a severovýchodě země. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy