Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chovanec podpořil Zemana v příštích prezidentských volbách

Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra
Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministr vnitra a místopředseda ČSSD Milan Chovanec by podpořil Miloše Zemana v příštích prezidentských volbách.

"Osobně bych prezidenta Zemana podpořil. Měli bychom si sednout a najít rozumnou komunikační linku s Pražským hradem. Vnímám prezidenta Miloše Zemana jako sociálního demokrata. Myslím si, že je škoda nevyužít synergii pro další volební souboje," řekl ministr Chovanec Právu. 

V zájmu ČSSD je podle něj oboustranná vstřícnost a lepší komunikace. Sociální demokraté mají o kandidátovi na prezidenta rozhodnout v referendu. Zemana vnímá jako sociálního demokrata a přál by si, aby mezi Hradem a Lidovým domem panovaly korektní vztahy.

Chovancových slov si všímají i komentátoři. "Z těch cupitajících krys je největší Milan Chovanec. Teď už trojnásobný zrádce chce zpátky k Zemanovi. Ponese na náměstí proti Sobotkovi šibenice?" reagoval americký novinář Erik Besr na svém facebookovém profilu. 

"Kdyby ministr Chovanec uměl pracovat se zdroji, tak by dávno věděl, že MZ sociální demokrat nikdy nebyl, není a nebude," napsal na Twitteru politický geograf Michael Romancov. 

Sám Zeman zatím neoznámil, jestli se bude pokoušet o obhajobu svého postu, už džíve se nechal slyšet, že se rozhodne až rok před koncem svého mandátu, tedy v březnu příštího roku. 

Témata:  Miloš Zeman Milan Chovanec Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy