Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž, který napadl zpěváka Michala Hrůzu, stanul znovu před soudem

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Ostrava - Nikolas Agoratsios, který byl odsouzen za napadení zpěváka Michala Hrůzy, podle další obžaloby loni v říjnu společně se svým strýcem Miroslavem Konečným bezdůvodně na ulici v Ostravě-Mariánských Horách napadl dalšího mladíka.

"Obžaloba je absolutně bez důkazů. Nechápu, proč tu dnes stojím. Cítím se nevinen," uvedl dnes u soudu Agoratsios, který za facku uštědřenou Michalovi Hrůzovi dostal loni podmíněný trest. Další útok tedy podle obžaloby spáchal v době, kdy byl ještě v podmínce.

Podle státní zástupkyně Andrey Roztomilé oba obžalovaní loni v říjnu v noci stáli před podnikem v Ostravě-Mariánských Horách. Napadený Vladimír Košař kolem nich prošel. Konečný na něj po krátké slovní rozepři z bezprostřední blízkosti bezdůvodně vystřelil z plynové pistole, uvádí obžaloba. Když napadený upadl na zem, Agoratsios do něj prý několikrát kopl.

Konečný se u soudu přiznal a připustil, že konflikt s Košařem vyprovokoval dvojsmyslnou průpovídkou.

Košař se ke Konečnému otočil a šel k němu. Proto vytáhl pistoli. Košař začal ustupovat, po chvíli ale odhodil hamburger a šel opět ke Konečnému. "Vypadal, že nemá problém jít proti namířené zbrani. Že by si to vyřídil s námi oběma," řekl Konečný. Tvrdí, že z pistole vystřelil v obavě o sebe a synovce.

Témata:  krimi napadení Ostrava soudy Michal Hrůza

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy