Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stát že nic nedělá? Naopak, migrantům se bráníme, tvrdí Štěch

Milan Štěch, předseda Senátu ČR
Milan Štěch, předseda Senátu ČR
Foto: Senat.cz **www.senat.cz**

Praha – Ačkoliv je téma migrace a uprchlické krize spíše celorepublikové a celoevropské, ovlivnilo i nedávné volby krajské. Myslí si to šéf Senátu Milan Štěch (ČSSD).

Štěch po volbách poskytl rozhovor Českému rozhlasu, ve kterém uznává, že téma migrace bylo do předvolební kampaně i následných voleb uměle zataženo.

Kolem migrantů se podle něj šíří celá řada poplašných zpráv. „Dostávám denně různé e-maily a SMS zprávy, že se po naší zemi denně pohybují muslimové a muslimky. Nakonec se ukáže, že jsou to Arabové, kteří desítky let jezdí do severočeských a severomoravských lázní. A tady se z toho dělá, že Česká republika přijímá migranty," přiznal Štěch.

Lidé tak podle něj jednají na jedné straně z nevědomosti, na druhé straně ale podle něj může jít i o jakousi úmyslnou kampaň. „Ale určitě to nedělají sociální demokraté a neútočí tímto způsobem na pana ministra Zaorálka a Sobotku," je přesvědčen.

Sám prý není zastáncem toho, aby do Evropy a České republiky „přicházeli muslimové z ekonomických důvodů." Odmítá také, že by sociální demokraté či premiér Bohuslav Sobotka nějakým způsobem takovéto migranty vítali, jak občas někteří vládě vytýkají. Ozývají se například kritické hlasy, které tvrdí, že se v tomto tématu nechá Sobotka ovlivňovat z Berlína.

To ale předseda horní komory popírá. „Česká republika se efektivně brání přísunu ekonomických migrantů, ale přesto tady někdo šíří, že to není pravda a že tady Sobotka nebo Zaorálek za zády dělají něco jiného," dodává Štěch.

Témata:  Milan Štěch Sociální demokracie (SOCDEM) uprchlíci

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy