reklama

„Je to dobrý, Číňani odjeli, je klid. Akorát se vyšetřuje, kdo byl proti tomu, že přijeli, Nějací lidi dostali do držky, jinak dobrý. Oni si teda těsně před tím než odjeli, koupili bohužel náš slavný fotbalový klub Slavie. Proč myslíte, že si ho koupili? Tak mají hvězdu a hodně rudé. Čili ono to vypadá perspektivně, budou hrát v čínské vlajce. Ale už se to tam mele, jsou nějaký problémy. No, to víte, to bude, náš fotbal a Čína to je nějaká vzdálenost a rozdílná tradice," připomněl Kraus nedávnou návštěvu z Pekingu.

Připomněl, že se blíží výročí výročí 700 let od narození „Otce vlasti". „Do toho jsem koukal, že sem prezident Zeman na výročí Karla IV. zve různé představitele šlechtických rodů ze západu. Nikdo sem zatím nechce, to se moc nedivím. Já myslím, že by bylo lepší zase pozvat Číňany. Ať to s náma oslaví, toho Karla IV. S tím, že dokonce ty, co bysme pozvali, by tady zůstali, pak by se pozvali další, to pro Čínu není problém. Že by jich pozvali 10, 15 milionů," navrhoval moderátor.

A protože by zde bylo víc Číňanů než Čechům, museli by se nějak rozdělit. „Pak by nám nezbývalo, než mít červený svetr - jako pan prezident, což bysme nosili všichni, co jsme původně byli Češi. A nebo myslíte, že to bude jinak? Já mám takový pocit, že bysme tentokrát mohli hodně doplatit na to, že nám to bude jedno," varoval na závěr Kraus.