Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek se postavil za středočeského lídra, zaútočil na Jermanovou

Miroslav Kalousek /TOP 09/
Miroslav Kalousek /TOP 09/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Šéf TOP 09 Miroslav Kalousek se ve sporu středočeské organizace postavil za jejího lídra Petra Tisa.

Tiso hodlá ve středočeském kraji odejít do opozice. O rozhodnutí informoval poté, co se zástupci hnutí ANO, Starostů a nezávislých (STAN) a ODS dohodli na krajské koalici.

"Stojím za názorem našeho lídra Petera Tisa. ODS zachránila křeslo hejtmana pro svoji bývalou zastupitelku Jaroslavu Jermanovou, kterou označovala za neúspěšnou starostku ODS," sdělil Kalousek ČTK. "TOP 09 se ve středních Čechách snaží prosadit změnu dlouhodobě špatné správy kraje od ODS a ČSSD. Paní Jaroslava Jermanová tuto záruku změny neposkytuje, spíš máme pocit, že kruh se uzavřel," doplnil.

Zástupci ANO, STAN a ODS společně s místopředsedou středočeské TOP 09 Danielem Markem dnes oznámili, že jednání o čtyřkoalici v kraji pokračují. Jermanová řekla, že většina zastupitelů za TOP 09 chce v projektu pokračovat.

Nyní se podle ní čeká debata o tom, kdo bude spravovat který odbor. Nadále platí, že ANO má mít v budoucí krajské radě čtyři zástupce včetně hejtmana, STAN také čtyři, ODS dva a TOP 09 jednoho.

Případná koalice ANO, STAN, ODS a části klubu TOP 09 by měla v pětašedesátičlenném zastupitelstvu 44 křesel. ANO má 16 mandátů a STAN o jeden méně. ČSSD získala 11 křesel, ODS deset, komunisté osm a TOP 09 pět.

Témata:  Miroslav Kalousek TOP 09 Středočeský kraj

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 14:22

Španělský premiér Pedro Sánchez zvažuje rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy