Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté obvinili mladou ženu z nelegálního prodeje léků

Léky, ilustrační foto
Léky, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Ostrava - Policisté v Ostravě obvinili dvaatřicetiletou ženu a o šest let staršího muže. Oba jsou podezřelí, že nelegálně prodávali léky.

Léčiva žena podle policie kradla v jedné z ostravských nemocnic, kde pracovala jako zdravotní sestra. ČTK to dnes řekla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Léky společně prodávali pravděpodobně nejméně od května 2013 do září 2014. Žena je navíc podezřelá, že v této činnosti pokračovala až do počátku srpna loňského roku.

Dvojici policie obvinila z trestných činů krádeže, ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty a z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Ženě hrozí až osmileté vězení, jejímu komplici pětiletý trest.

"K lékům měla žena díky svému povolání přístup. Navíc věděla, že nakládání s některými léčivy je možné jen na základě zvláštního oprávnění a dostupné je tak pouze na lékařský předpis. Léky pak měli nabízet prostřednictvím internetu a rozesílat zájemcům dobírkou," uvedla Holčáková.

Témata:  lidé léky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy