Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mezi politiky to vře. Může za to schůzka s dalajlamou

Tibetský duchovní vůdce dalajlama navštívil Prahu (17. října 2016)
Tibetský duchovní vůdce dalajlama navštívil Prahu (17. října 2016)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Někteří zákonodárci se dnes ráno setkali v prostorách Senátu s dalajlamou. Návštěva tibetského důchovního vůdce rozděluje českou politickou scénu.

Podle místopředsedy TOP 09 Marka Ženíška bylo politiků asi 50 a schůzka byla dobrou odpovědí na úterní prohlášení vrcholných ústavních činitelů.

Prezident Miloš Zeman, předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD), předseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) a předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) v úterním prohlášení napsali, že by považovali za nešťastné, aby byla setkání politiků kýmkoliv vnímána jako výraz změny oficiální politiky vzhledem k Číně.

"Myslím, že je to skvělá odpověď na vyjádření předsedů obou komor. Tato osobnost má světu i České republice mnoho co říct a je škoda, že se s ním bojí setkat," napsal k dnešní schůzce Ženíšek.

Za ministra kultury Daniela Hermana se postavil vicepremiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš. "Vážím si Vás, pane ministře. Nebát se a nekrást, říkal Masaryk," uvedl dnes na twitteru.

Petr Gazdík (STAN) na svém facebookovém profilu napsal, že dalajlama s politiky mluvil mimo jiné o upřímnosti. "Lidé poznají upřímnost a kdo z vás politiků to myslí upřímně a kdo ne. Bez lásky a upřímnosti v srdci je sebekrásnější projev jen na chvíli. Sebestředné cíle vše pokazí," řekl podle něj zákonodárcům dalajlama.

Témata:  H. H. Dalajlama Marek Ženíšek (TOP 09) Petr Gazdík

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy