Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dalajlamovi se daří dobře, brzy bude propuštěn z nemocnice

Tibetský duchovní vůdce dalajlama
Tibetský duchovní vůdce dalajlama
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Tibetskému duchovnímu vůdci dalajlamovi, který byl v úterý hospitalizován, se daří dobře a nemocnici by mohl opustit v pátek. Podle agentury AFP to sdělil dnes oznámil mluvčí 83letého dalajlamy.

"Ještě bere léky, ale daří se mu dobře a měl by (nemocnici) opustit. V tomto okamžiku se pokoušíme o to, aby mohl odejít zítra," uvedl dnes mluvčí duchovního vůdce.

Get well soon His Holiness @DalaiLama. Prayers for your quick recovery. My wishes through this SandArt at #Puri beach, #Odisha. pic.twitter.com/haXfeIHHEs

— Sudarsan Pattnaik (@sudarsansand) 10. dubna 2019

Podle něj se dalajlama už vrátil ke své "normální rutině". "Dnes ráno trochu cvičil," dodal mluvčí.

V úterý lékaři uvedli, že dalajlamovi diagnostikovali infekci dýchacích cest.

Dalajlama uprchl do Indie v roce 1959 poté, co selhalo povstání v Tibetu proti čínské vládě. Od té doby žije v exilu v indickém městě Dharamsala.

Čínská vláda považuje dalajlamu za nebezpečného separatistu a vládne Tibetu tvrdou rukou od obsazení tibetského území v roce 1950. Dalajlama opakuje, že chce pouze větší autonomii pro Tibet a skutečné náboženské, politické a kulturní svobody.

Témata:  H. H. Dalajlama Indie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy