Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výbuch plynu v Havířově má druhou oběť

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Havířov - Výbuch plynu v havířovském bytě si vyžádal druhou oběť. V pátek v nemocnici zemřela zraněná žena (†92). Šlo o matku muže (†60), který svým zraněním podlehl přímo při tragické události 6. října.

Obyvatel zasaženého bytu zemřel na místě. Hasiči později v bytě našli jeho zraněnou matku. Utrpěla popáleniny druhého stupně na 24 procentech těla.

"Minulý týden žena zraněním podlehla," uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Kriminalisté nyní hledají svědky události. "Zjistili jsme, že v době výbuchu kolem místa projelo několik automobilů. Obracíme se také na obyvatele okolních domů, zda něco neviděli," řekla mluvčí. Informaci policii mohou předat prostřednictvím linky 158.

Výbuch plynu je zatím neoficiální verzí tragédie. Policisté ještě čekají na závěry znalců a hasičů. Exploze se ozvala kolem 08:30 v domě v Jarošově ulici v městské části Šumbark. Dům je neobyvatelný.

Témata:  výbuch plynu havířov zemní plyn

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy