Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Správní rada VoZP rozhodla o konkurzu na ředitele

Ministerstvo zdravotnictví
Ministerstvo zdravotnictví
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Spor o post ředitele Vojenské zdravotní pojišťovny (VoZP) by mohlo vyřešit vypsání konkurzu, na kterém se dnes dohodla správní rada.

Nový šéf by měl nahradit ředitele pojišťovny Karla Šteina, který je trestně stíhán kvůli nehospodárnému nakládání s penězi.

Mluvčí ministerstva zdravotnictví Ladislav Šticha už ve středu avizoval, že zástupci resortu budou vypsání výběrového řízení požadovat. "Legální změně v čele pojišťovny nic nebrání," uvedl dnes Šticha.

Správní rada by měla taktéž řešit několik týdnů trvající spor o to, kdo má vést pojišťovnu do výběru nového ředitele.

Zástupci ministerstev se od konce září neshodnou na tom, zda byl Štein právoplatně odvolán. Finance a obrana, spravované hnutím ANO, považují Šteina za odvolaného. Právě oni pro jeho sesazení hlasovali. Podle ministerstva zdravotnictví, v jehož čele je sociální demokrat Svatopluk Němeček, bylo jeho sesazení protiprávní. Zdůvodňuje to mimo jiné tím, že místopředsedkyně tehdy neměla oprávnění zasedání svolat.

Témata:  Vojenská zdravotní pojišťovna Karel Štein Ministerstvo zdravotnictví

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy