Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Správní rada VoZP dnes znovu odvolala ředitele Šteina

Ministerstvo zdravotnictví
Ministerstvo zdravotnictví
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Správní rada Vojenské zdravotní pojišťovny (VoZP) dnes znovu odvolala ředitele Karla Šteina, kterého stíhá policie kvůli nehospodárnému nakládání s penězi. Pojišťovnu dočasně povede Rostislav Zezula.

Správní rada podle svého člena a náměstka ministra obrany Tomáše Kuchty potvrdila Šteinovo zářijové odvolání a zároveň se kvůli sporům o platnost zářijového kroku usnesla na tom, že Šteina odvolává.

Stejným způsobem postupovala i v případě rozhodnutí, kterým členové rady v září odvolali předsedkyni orgánu Jitku Šebkovou a na její místo zvolili Lenku Poliakovou z ministerstva financí.

Jednání se podle Kuchty zúčastnilo deset členů z 15, pro odvolání jich bylo devět. Na jednání se dostavili i zástupci ministerstva zdravotnictví. Ministerstvo v minulosti právně zpochybňovalo kroky správní rady, které souvisely se zářijovým sesazením Šteina.

Správní rada také vyhlásila konkurz na nového ředitele. Štein byl do čela pojišťovny jmenován v červenci 2009. Ve čtvrtek uvedl, že do konkurzu se nepřihlásí.

Témata:  Vojenská zdravotní pojišťovna Karel Štein Ministerstvo zdravotnictví

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy