Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze se srazila tramvaj s nákladním autem, na místě jsou zranění

Tramvaje v Praze, ilustrační fotografie
Tramvaje v Praze, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - V pražských Modřanech se dnes dopoledne srazila tramvaj s nákladním automobilem. Řidič vozu MHD a jedna z cestujících utrpěli vážná zranění.

Nehoda se stala na křižovatce ulic Generála Šišky a Československého exilu, mezi tramvajovými zastávkami Čechova čtvrť a Poliklinika Modřany.

"Na místě jsou dopravní policisté, kteří nehodu dokumentují," řekl ČTK policejní mluvčí Tomáš Hulan. Na místě jsou i hasiči a dispečeři dopravního podniku. Zdemolovanou tramvaj má vyprostit autojeřáb, dodal mluvčí DP Jiří Štábl.

Na místě lékaři ošetřili muže a ženu, kteří jeli v tramvaji. "Utrpěli středně těžká zranění, byli převezeni do nemocnice," uvedl mluvčí pražské záchranné služby Matěj Hříbal.

Kvůli nehodě končí tramvaj číslo 17 jezdící z centra už ve stanici Nádraží Braník a dál směrem na sídliště Modřany jezdí náhradní autobus X17.

Témata:  nehody tramvají Praha MHD Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy