Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prima neodvysílala Show Jana Krause s Bradym. Lidé se vzbouřili

Herec Jan Kraus
Herec Jan Kraus
Foto: Adam Kraus

Praha – Ve středečním pořadu Show Jana Krause měli mimo jiné vystoupit ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) a jeho strýc Jiří Brady. Přestože televize Prima na show poutala a na Facebooku se objevily fotky z natáčení, nakonec pořad odvysílán nebyl. A lidé z toho nadšeni nejsou.

Prima neodvysílání pořadu odůvodnila ve středu tím, že nebyla včas dodána kopie a tak prý byla stanice nucena zařadit starší díl z archivu. To stejné pro Mladou Frontu Dnes uvedl šéf Primy Marek Singer. Server Seznam.cz však získal vyjádření producentky pořadu Simony Matáskové, která uvedla, že natočený díl byl dodán včas a v pořádku.

Kromě Bradyho a Hermana byly hosty ve studiu zpěvačka Anna K. a herec Roman Štabrňák. Kromě nich se ale natáčení zúčastnila celá řada známých osobnosti, včetně diplomata a šéfa Knihovny Václava Havla Michaela Žantovského, socioložky Jiřiny Šiklové, zpěváka Dana Bárty či místopředsedy Poslanecké sněmovny Petra Gazdíka.

Někdo dostal strach? To je nepřijatelné

Právě Gazdík na Facebooku zveřejnil fotky z natáčení, kterými na pořad poutal. To, že se nebude vysílat, podle všeho do poslední chvíli nevěděl. „Někdo dostal STRACH!!! Bylo to husté. Tomu říkám technické potíže!!" napsal na svůj profil, když zjistil, že Prima nejnovější díl neodvysílala.

„Společně s dalšími osobnostmi i s mojí kapelou jsme se v úvodu dílu vyjádřili k pátečnímu státnímu svátku a udělování státních vyznamenání a podpořili jsme pana Jiřího Bradyho a Daniela Hermana, kteří byli se mnou hostem pořadu. Máme obavu, že v médiích ubývá prostoru, kde se lze svobodně vyjádřit. Mrazí nás z toho," cituje Annu K MF Dnes.

„Jak před chvílí uvedla TV Prima, vzhledem k nedodání kopie včera natočeného pořadu zařadili reprízu jednoho z dílů Show Jana Krause namísto dnes avizované premiéry s Danielem Hermanem a Jiřím Bradym. Na správný díl je prý možno podívat se na internetu, ale není to pravda. Na webu je pouze kratičký rozhovor s oběma pány," uvedla mluvčí ministerstva kultury Simona Cigánková.

A ve čtvrtek ráno se k neodvysílání pořadu vyjádřil také sám Herman. „Znamená neodvysílání pořadu Jana Krause na TV Prima začátek 'stabilizace společnosti' podle čínského střihu? To by bylo nepřijatelné!" napsal na Twitteru.

Zatímco hosté show byli neodvysíláním pořadu pobouřeni, mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček to viděl jinak. „Je skandální, že TV Prima neodvysílala pořad o obnovení Občanského fóra. Repete v pátek," napsal na Facebooku. „Pražská kavárna má jasno. Muž, který na motocyklu vezl v kožené brašně do Primy filmový pás se záznamem slavnostního obnovení Občanského fóra, byl přepaden na pokyn Hradu na Krejcárku a obrán o koženou brašnu. Díl Krausovy show pak byl obřadně spálen v zahradách Hradu," dodal.

Diváci Primu zasypali stížnostmi 

To, že pořad odvysílán nebyl, pobouřilo i celou řadu diváků. Ti zasypali facebookové stránky nejen Show Jana Krause, ale i televize Prima celou řadou peprných komentářů. „Je naprosto politováníhodné, že jste neodvysílali Show Jana Krause. Považuji to za naprostý skandál. Přestávám vaši televizi sledovat. Přijde mi to jako útok na demokracii v naší zemi. Že se nestydíte!" vzkazuje stanici divák Libor Šedivý.

Další diváci mluví o propadu na samé dno, další píší o ubohosti, cenzuře, ostudě a zradě. „Žádám Vás, abyste svým divákům jasně vysvětlili, co, respektive kdo stojí za tím, že jste neodvysílali Vámi avizovaný pořad, ve kterém měl vystoupit pan Brady a ministr kultury pan Herman? Postavili jste se tímto zásahem po boku našeho prezidenta, který také nejdřív cosi slíbil, a pak z toho nic nebylo," rýpla si divačka Alena Zemanová.

„Tak pokud nebude mít Prima nějaké velmi pádné zdůvodnění, neodvysílání poslendího dílu...tak si myslím že to byla možná poslední Show Jana Krause co jsme... minimálně na Primě viděli. Jak známo tak si pan Jan Kraus na hlavu dělat nenechá a přesně tyto způsoby se mu příčí, což je naprosto pochopitelné," napsal další divák.

Témata:  Daniel Herman Jan Kraus Jiří Brady 1

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy