Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Boj o 1. místopředsedu KSČM má tři kandidáty

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - První místopředseda KSČM Petr Šimůnek bude chtít na květnovém sjezdu strany obhájit funkci. Jeho protikandidáty budou europoslanec Jaromír Kohlíček a jihočeský zastupitel Petr Braný.

Do funkce dalších dvou místopředsedů je podáno 13 návrhů, sdělil ČTK po svém dnešním zasedání ústřední výbor strany. Současně potvrdil dřívější informace o kandidátech na předsedu.

O post se bude znovu ucházet předseda Vojtěch Filip. Kandidovat bude i pražský zastupitel Ivan Hrůza a bývalý místopředseda ÚV KSČM Josef Skála.

Komunisté budou na sjezdu, který se uskuteční od 13. do 15. května v Praze, volit nové vedení po čtyřech letech. V jejím čele stojí Filip od října 2005, kdy rezignoval Miroslav Grebeníček. Pokud ve volbě předsedy strany uspěje, stane se jím už počtvrté.

Širší vedení KSČM dnes finišovalo s přípravou sjezdu, dávalo dohromady seznamy delegátů a schvalovalo zprávy pro sjezd a programové dokumenty.

Témata:  KSČM

Související

Aktuálně se děje

21. září 2024 19:54

Před 90 lety se narodil legendární Leonard Cohen. Autor slavného megahitu Hallelujah

Leonard Cohen (1934–2016) byl kanadský písničkář, básník a romanopisec, jehož díla se hluboce dotkla mnoha lidí po celém světě. Během své dlouhé kariéry, která trvala více než půl století, se stal jedním z nejuznávanějších a nejoriginálnějších umělců moderní populární hudby a literatury.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Magdalena Davis a Michal Berg

Po neúspěchu ve volbách rezignovalo vedení Zelených

Po neúspěchu v krajských volbách, které proběhly v pátek a sobotu, vedení strany Zelených rezignovalo. Straně se podařilo obhájit pouze jeden z původních sedmi mandátů, které dosud její členové zastávali v krajských zastupitelstvech po celé České republice. Informovala o tom spolupředsedkyně Magdalena Davis v tiskové zprávě. Nové vedení strany bude zvoleno v listopadu.