reklama

Do hašení se postupně zapojilo 16 jednotek hasičů. Zasahovali v dýchací technice. "Nikomu ze zasahujících se nic nestalo. Zdravotnická záchranná služba si převzala do péče jednoho člena security služby objektu. Příčina vzniku požáru je v šetření," uvedla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Požár byl podle ní z hlediska škody letos zřejmě druhý největší v hlavním městě. Hasiči dostali plameny pod kontrolu ve 4:40. 

Mluvčí pražské záchranné služby Matěj Hříbal ČTK řekl, že z objektu bylo evakuováno pět lidí. Záchranáři se o ně postarali ve speciálním voze Atego, který má 12 přípojek k inhalaci kyslíku. "Starší muž, který se nadýchal zplodin hoření, byl převezen do nemocnice," doplnil.

V galvanovně byly tlakové lahve a zhruba šest metrů krychlových kyseliny chlorovodíkové a další chemikálie, uvedla mluvčí hasičů. Nebezpečí tak podle Adamcové představovaly nejen zplodiny hoření, ale i voda pod nohama hasičů, protože nebylo jasné, jaké všechny chemikálie se v galvanovně nacházejí.

Větší než tento požár byl v Praze letos srpnový požár filmových dekorací na Barrandově, který způsobil až stomilionovou škodu.