Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zátah v centru Prahy: Policie zadržela kuplířku z Bulharska, nabízela 11 prostitutek

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Mezi jeden z největších úlovků v rámci policejní akce "Čistota" lze řadit zadržení a obvinění Bulharky (46), která v Praze na Václavském náměstí organizovala poskytování sexuálních služeb. Policie to dnes uvedla na svém webu.

Policisté ženu podezřívají z kuplířství, podle kriminalistů nabízela 11 prostitutek. Skončila ve vazbě, hrozí jí až čtyři roky vězení.

Všechny prostitutky, které žena nabízela, byly její krajanky. Kromě hledání zákazníků přímo na ulici zprostředkovávala podle policie sexuální služby i přes telefon. "Zákazník jí zavolal a sdělil své představy. Kuplířka mu na to konto zajistila takovou dívku, která požadované splňovala, nebo lépe řečeno, byla schopna splnit," sdělil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Kromě samotné podezřelé zadrželi policisté také její luxusní terénní vůz značky Volvo. Je totiž možné, že si auto žena pořídila z výnosů z trestné činnosti. V takovém případě může auto skončit v aukci, případně i jako služební vůz policie.

V rámci policejní akce Čistota provádějí podle mluvčího policisté kontroly a zátahy na Václavském náměstí několik měsíců. Prověřili zatím celkem 1225 lidí a 434 vozidel a odhalili 27 trestných činů a 1160 různých přestupků.

Například na úseku drog se jednalo o 34 deliktů a v 209 případech se jednalo o porušení vyhlášek Magistrátu hlavního města Prahy. Ostatní další přestupky řešili muži zákona uložením blokových pokut, kterých „rozdali" 982 v celkové výši téměř 612 tisíc korun.

Témata:  krimi prostituce Praha

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy