Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak zabránit tomu, aby Zeman znovu kandidoval na prezidenta? Macek má plán

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - S blížícími se volbami české hlavy státu sílí spekulace, zda bude opětovně kandidovat i dosavadní prezident Miloš Zeman. Komentátor a spoluzakladatel ODS Miroslav Macek vymyslel, jak tomu zabránit.

"Nejefektivnějším způsobem, jak zlikvidovat možnou znovukandidaturu Miloše Zemana na prezidenta republiky není demonstrace na Staroměstském náměstí či nenávistné komentáře k jeho osobě. Právě naopak. Postačí, když jej začnou vychvalovat Pehe s Halíkem..." tvrdí Macek.

Ve svých pravidelných glosách se také zaměřil na letošní předávání státních vyznamenání, které bylo v televizi nejsledovanější za posledních 10 let: 1,180 milionu diváků. "Neměli by Herman, Horáček a další dostat od televize nějakou odměnu za propagaci?" ptá se.

"Petr Gazdík zatlouká zmínkou o demonstraci na Staroměstském náměstí další hřebíček do rakve ODS: „Za senát jsme tam chtěli Elišku Wagnerovou, která tam je za Stranu zelených. Ta se bohužel omluvila ze zdravotních důvodů dva dny předem, a tak jsme ji nahradili Miroslavou Němcovou"," glosuje dále Macek.

Podotkl také, že Češi jsou smějící se bestie. "Dušičky: akce, při které se sváteční řidiči snaží dostat tam, kde leží jejich blízcí," vtipkuje komentátor na webu VIditelný Macek.

"Dva ministři vlády, a to ministr zahraničí a vnitra prohlásili, že ministr Herman porušil dohodu, zavazující všechny členy vlády, že se s dalajlámou případně setkají pouze soukromě. Ministr Herman tvrdí, že to není pravda. Někdo z těch tří tedy lže jako když tiskne. Není tedy nejvyšší čas, aby se novináři vypravili za dalšími ministry s jasným dotazem, zda taková dohoda existovala či nikoliv? Byť chápu, že ministři KDU - ČSL by se vykecali i z tohoto, vždyť jsou to přece lidovci..." píše v další glose.

Témata:  Miroslav Macek Miloš Zeman

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy