Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Německo jako nový Islámský stát? Občany pobouřilo video ukazující fiktivní budoucnost země

Německo pobouřil videoklip, který varuje před migrací
Německo pobouřil videoklip, který varuje před migrací
Foto: YouTube

Berlín/Washington – Německo pobouřil krátký klip vyprodukovaný americkými konzervativci, který varuje před důsledky nekontrolované masové migraci z islámských zemí do západního světa. Skupina Secure America Now (v překladu Hned zabezpečte Ameriku) vyvolala kontroverzi tím, že vydala video ukazující „novou kulturu islámu" v Německu, které je zřejmou alegorii na uprchlickou politiku demokratické prezidentské kandidátky Hillary Clintonové.

Krátký klip zachycuje falešnou reklamu pro turisty zobrazující fiktivní budoucnost, v níž vládne islám a Islámský stát. Vyzývá nové cestující ze zámoří, aby přijeli a poznali nový „Islámský stát Německa", uvádí server Breitbart s odvoláním na německý list Die Welt.

Německá média považují video i jeho autory „xenofobní" kvůli jeho kontroverznímu obsahu. Skupina Secure America Now o sobě říká, že byla založena poté, co se objevila zpráva, podle které měla v New Yorku v oblasti, kde 11. září 2001 došlo k teroristickému útoku, být vybudována mešita. Vznikla prý, aby „chránila hodnoty před budoucími útoky".

Migrační krize v uplynulém roce do Německa přivedla více než milion běženců ze Středního východu a severní Afriky, včetně členů Islámského státu. Satirické video zobrazuje svět, ve kterém byl Islámský stát schopen ovládnout Německo. Jde o zatím poslední video v sérii „cestovatelských filmů", které skupina vydala.

Vypravěč filmu, který má silný německý přízvuk, vypráví, jak nejen syrští přistěhovalci zpočátku spali na nádražích, ale díky vůdci IS Abu Bakru al-Baghdadimu, jsou to nyní rodilí Němci, kteří spí na nádražích a na ulicích. Migranti jsou v této budoucnosti „schopni žít tak, jak si zaslouží". A užívají si vše, co jim Německo nabízí.

Turisté se tak dostanou do Německa, které prožilo výrazný obrat k islámu. Oktoberfest je „nyní bez vepřového a alkoholu", katedrála v Kolíně nad Rýnem byla přeměněna na mešitu, Braniborská brána je zdobena insignií Islámského státu v kombinaci s německou vlajkou a ženy chodí zahalené v burkách.

Podle mluvčího Joshe Cantera je film jen jeden z řady, videa jsou určena k zobrazení toho, jak by Evropa vypadala po čtyřech letech prezidentství Hillary Clintonové. Canter potvrdil, že v brzké době bude zveřejněn také film také o Spojených státech.

Skupina doufá, že prostřednictvím sociálních médií ovlivní voliče po celém světě, aby hlasovali ve prospěch konzervativních kandidátů v místních, státních a prezidentských volbách.

Témata:  Německo USA Islámský stát

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy