Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČT se ohradila proti nařčení z podílu na provokaci vůči Zemanové

Česká televize
Česká televize
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Ostrava - Česká televize (ČT) se dnes ohradila proti výrokům dosluhujícího moravskoslezského hejtmana Miroslava Nováka (ČSSD), který ČT nařknul, že se podílela na provokaci vůči první dámě Ivaně Zemanové.

Televizi kritizoval za to, že si její redaktoři rezervovali místa v ostravském Divadle Petra Bezruče, kam Zemanová měla přijít na představení Spalovač mrtvol. V divadle podle vyjádření hejtmana visela tibetská vlajka, organizovala se tam petice a chystala se protestní akce proti prezidentovi. ČT to však odmítá, v divadle podle vyjádření mluvčí Alžběty Plívové natáčela umělecký magazín Divadlo žije.

Novák na závěrečné tiskové konferenci po třídenní návštěvě prezidentského páru v Moravskoslezském kraji tvrdil, že v sále byly směrové mikrofony, které měly zachytit reakci Zemanové na provokaci. "Co však považuji za věc, která je za hranou běžného a slušného chování, je, když se do politických názorů oponentů zatahují rodinní příslušníci," uvedl hejtman.

Prohlásil, že je zdokumentováno, že za místy Zemanové byly rezervace na jména redaktorů České televize. "Byly připraveny směrové mikrofony a očekávalo se, jak bude paní Zemanová reagovat na tuto provokaci," řekl Novák. Dodal, že poté, co Zemanová divadlo nenavštívila, byly rezervace zrušeny. Televizi na závěr tiskové konference kritizoval i Miloš Zeman. "Že je to hloupé, že je to podlé, a že je to ubohé, to už řekl pan hejtman. Styďte se," řekl prezident.

ČT ale takovou interpretaci zcela odmítá. "Interpretace událostí z Divadla Petra Bezruče, která dnes zazněla na tiskové konferenci z úst hejtmana Miroslava Nováka, je mylná. Česká televize sice skutečně v divadle natáčela, předmětem jejího zájmu však bylo pouze a jedině úspěšné a dlouhodobě vyprodané představení Spalovač mrtvol s Norbertem Lichým. Vznikala zde totiž reportáž do uměleckého magazínu Divadlo žije," uvedla Plívová.

Témata:  Česká televize Miloš Zeman

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy